top of page
  • willemijn94

Scala opent horeca- en theaterconcept: "Gasten hebben vrijheid om avond vorm te geven" | Decafékrant

Donderdag 13 juli opende een nieuw concept haar deuren in Amsterdam. Scala, een theater -en horecaconcept ineen, waarbij gasten zelf hun avond kunnen samenstellen: kiezen uit een selectie korte voorstellingen, of ontspannen met een heerlijke cocktail en bijpassende gerechtjes.

"Met Scala brengen we onze gasten het beste van twee werelden: de geneugten van een gezellige horecabeleving gecombineerd met professionele voorstellingen. Gasten hebben volledige vrijheid om hun eigen avond vorm te geven. Of het nu gaat om lekker een avondje ‘shared dining’ of spontaan binnenwandelen voor een borreltje en genieten van een voorstelling, echt alles is mogelijk”, vertelt oprichter Tessa Harmsen over de opening van Scala.

De locatie heeft een modern restaurantgedeelte en vier theaterzalen. De zalen bieden ruimte voor vier verschillende voorstellingen per avond. Elke voorstelling duurt twintig minuten en wordt drie keer opgevoerd, zodat gasten genoeg gelegenheid krijgen om elk gewenst optreden te bezoeken. 

Eigentijdse invulling

Scala is de vernieuwde en uitgebreidere versie van het populaire TapasTheater, dat de afgelopen jaren succesvol werd in Amsterdam Oost. TapasTheater werd in 2018 opgericht vanwege de groeiende behoefte naar een eigentijds invulling van het theaterbezoek. “Ik merkte om mij heen dat vrienden en familie steeds minder naar het theater gingen. Het snelle eten na een drukke werkdag, om vervolgens in een sfeerloze lobby in de rij te staan voor de toilet, bar en de garderobe; het stond ze tegen”, vertelt Tessa over haar concept.

Dat het concept de afgelopen jaren aansloeg, beek wel uit de keer op keer volgereserveerde avonden. Daarom was de stap naar een grotere locatie broodnodig. Niet alleen wordt Scala bijna twee zo groot als het oude TapasTheater, ook wordt het food & drinks menu uitgebreid. Zo vind je op de kaart van Scala een uitgebreide selectie van antipasti, mezze en flammkuchen. De one-of- a-kind theaterervaring blijft onveranderd want zoals Tessa zegt: “Het is de hoogste tijd dat nog meer mensen kunnen genieten van deze avond uit. Het concept werkt en met Scala kunnen we ons nog beter aanpassen aan de wensen van onze gasten”. 


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page