top of page
Subtitel.jpg

Auditie oproep

Voor twee nieuwe Scala producties zijn we op zoek naar ervaren en/of geschoolde ACTEURS met een sterke comedy timing en passend in de speelleeftijd van 35 t/m 55 jaar

Scala (voorheen TapasTheater) geeft doorgaans een speelplek aan (nieuwe) makers die hun eigen voorstelling zelf spelen. Sinds vorig jaar creëren we óók plek voor zangers/acteurs om in een speciaal voor Scala geschreven voorstelling te kunnen spelen. Hiervoor is Scala een samenwerking aangegaan met een aantal jonge, ervaren schrijvers. Zij schreven ieder een voorstelling van 20 minuten. De voorstellingen 'Maandagavond', 'Tussen de lakens' en 'Fluitje van een cent' speelden met veel succes in Scala.

 

Voor twee nieuwe Scala producties zijn we op zoek naar

 • Ervaren en/of geschoolde acteurs met een sterke comedy timing

 • In de speelleeftijd van 35 t/m 55 jaar

 • Bij voorkeur woonachtig in Amsterdam of directe omgeving
   

 • Speelperiode titel A (dialoog) is december 2024 met repetities in november (data nader te bepalen).
  In dit stuk nemen een reisleider en chauffeur je mee op een bustour door het prachtige Barcelona en vallen je niet alleen lastig met hun relatieproblemen, maar lopen ook een mijl in elkaars schoenen – ten koste van je vakantie.

 • Dit duo is een getrouwd stel; je mag je óók als theaterduo (m,v,x) aanmelden als je al vaker samen gespeeld hebt.

 • Speelperiode titel B (monoloog) is januari 2025 met repetities in december 2024 (data nader te bepalen). De hoofdpersoon is een vrolijke ras-Amsterdammer (m,v,x) die als conducteur werkt op de tram. Tijdens de rit richt het personage zich af en toe in steenkolen-Engels door de microfoon tot de passagiers. Ondertussen vertelt het personage het publiek zijn/haar/diens 'groots en meeslepende' levensverhaal. Vol grappen maar wél met 'n serieuze ondertoon.
   

Wat bieden we?

 • Kans om jezelf te presenteren voor een nieuw publiek als performer

 • Speelplek in Amsterdam, doorgaans van woensdag t/m zondag

 • Een vergoeding (percentage van de kaartverkoop)

 • Een netwerk van professionals waaruit nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan 


De audities vinden plaats op maandag 29 juli overdag in Scala, Amsterdam. 

Aanmelden kan door uiterlijk 14 juli je CV (pdf van max 2 pagina’s mét foto) te mailen. Zodra je je hebt aangemeld ontvang je een bevestiging met meer info over het verdere proces, waaronder financiële voorwaarden. Uiterlijk 18 juli hoor je of je bent uitgenodigd en ontvang je de auditietekst. 

LET OP: heb je interesse maar ben je 29 juli verhinderd? Meld je dan zeker wél aan, er is eventueel een mogelijkheid dat vrijdag 23 augustus een extra auditie plaatsvindt. 

bottom of page