top of page
  • willemijn94

One-of-a-kind theater Scala geopend voor meetings en events

Een paar weken geleden opende er een nieuwe locatie in Amsterdam-West. Scala, een inspirerend, one-of-a-kind theater en horecaconcept ineen. Waarbij gasten zelf hun ideale avond kunnen samenstellen én met verschillende mogelijkheden voor zakelijke meetings en events. De locatie ontvangt groepen van zes tot 100 personen voor bijvoorbeeld een sit down dinner, workshops of trainingen met de theaterzalen als break-out ruimten. 


“Scala was letterlijk een betonnen bak,” vertelt Tessa Harmsen, oprichter en directeur van de locatie. “Er was geen elektriciteit of water, laat staan toiletten. Alles moest dus gebeuren.” Daar zagen de oprichters ook een voordeel in. Je kan een locatie naar eigen inzicht ontwerpen en inrichten. “Om die reden is het bijvoorbeeld gelukt om enerzijds een grote capaciteit te bieden en anderzijds veel gezellige hoekjes te creëren voor onze gasten. Ook gaat het theatergedeelte nu naadloos over in het horeca deel, zonder dat er geluidsoverlast van elkaar is.”


Horeca en theater

Tessa noemt Scala een unieke horeca- en theatercombinatie. Je kunt er zowel goed eten en borrelen, als één of meerdere voorstellingen bezoeken. Deze voorstellingen duren twintig minuten en worden drie keer per avond gespeeld. In elk van de vier zalen wordt een ander stuk opgevoerd. Als bezoeker kies je zelf waar je heen gaat. “De voorstellingen zijn niet alleen sfeerverhogend, maar geven ook altijd gespreksstof om de avond extra leven in te blazen. Daarnaast creëer je een moment om te wisselen van plek aan tafel als je terugkomt van een voorstelling, zodat je met veel andere gasten contact hebt.


Events bij Scala

Scala ontvangt groepen van zes tot 100 personen. “Denk aan een sit down dinner, een diner met statafels of fingerfood. Gasten kunnen tijdens een bijeenkomst één of meerdere theatervoorstellingen bezoeken met hun groep, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld workshops of trainingen in de theaterzaaltjes, in het decor van de artiesten, te volgen. Ten slotte is er in het horecagedeelte een piano voor live muziek om de dag daar af te sluiten.”

Het horeca gedeelte bevindt zich op de begane grond en heeft een maximumcapaciteit van 100 bezoekers. Er zijn meerdere hoekjes gecreëerd voor kleine groepjes zodat je met elkaar kunt zijn. In de kelder vind je de vier theaterzaaltjes met capaciteiten van 12 tot 25 personen. Die kunnen gebruikt worden voor break-out sessies.

“Onze keuken biedt standaard veel (vega, plantbased en glutenvrije) opties die geschikt zijn om te delen. Denk aan antipasti, mezzi, flammkuchen, kaasplankjes en petit desserts. Daarnaast zijn er uitgebreide cocktail- en wijnkaarten en een breed speciaalbierassortiment. Ten slotte is het ook mogelijk om een cateringbedrijf naar keuze in te schakelen.”

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scala foodbar en theater opent deuren in Amsterdam

In de Westerparkbuurt in Amsterdam heeft Scala | Foodbar & Theater haar deuren geopend. Scala combineert theater en horeca tot een one-of-a-kind ervaring. Elke avond spelen in Scala diverse voorstelli

Comments


bottom of page