top of page
Fluitje.jpg

Schrijvers gezocht!

Scala (voorheen TapasTheater) geeft doorgaans een betaalde speelplek aan (nieuwe) makers die hun eigen voorstelling zelf spelen. Sinds vorig jaar creëren we óók een plek voor schrijvers die niet persé willen spelen en zangers/acteurs die niet per se willen maken, met drie succesvolle producties als gevolg: 'Maandagavond', 'Tussen de Lakens' en 'Fluitje van een cent'. We zijn nu op zoek naar schrijvers met inspiratie voor een comedy van 20 minuten die tegen betaling een voorstelling voor Scala willen schrijven.
 

Wie zijn wij?

Scala biedt naast betaalde werkgelegenheid aan artiesten ook een toegankelijk theaterformat aan bezoekers. Per avond programmeren we drie verschillende voorstellingen (in alle genres). Elke voorstelling duurt 20 minuten en speelt drie keer per avond, is gemaakt door professionele artiesten en zorgvuldig geselecteerd door een commissie. Een voorstelling speelt gemiddeld twee weken (d.w.z. 8 speeldagen, 3 shows per avond = 24 shows per ronde) met kans op een reprise. Op de begane grond hebben we een foodbar waar bezoekers voor, tussen en/of na de voorstellingen kunnen eten en drinken. 

Waarom hebben we deze zoekvraag geplaatst?

Scala programmeert alleen hoogwaardige voorstellingen. Hoogwaardig wordt al snel geassocieerd met zwaardere thema’s, meerdere lagen en grote maatschappelijke relevantie. Dat soort voorstellingen zal Scala zeker blijven programmeren. Daarnaast willen we meer ‘kwaliteitscomedy's' aan kunnen bieden: voorstellingen met luchtige thema’s, kleinere/alledaagse onderwerpen en herkenbare situaties die een breed publiek aanspreken. Humor is hierbij een essentieel onderdeel. De voorstelling duurt 20 minuten, heeft een helder begin en einde, is hoogwaardig van kwaliteit, kan gespeeld worden door één of twee acteurs en biedt een breed publiek een positieve theaterervaring.

Naast behoefte aan een verbreding van onze programmering, merken we óók dat veel acteurs staan te springen om werk/een speelplek maar zelf niet de tools hebben om een voorstelling te schrijven. Anderzijds zijn er veel (jonge) schrijvers waarvan wij vinden dat hun teksten nog onvoldoende gespeeld worden. Scala hoopt deze twee samen te brengen in dit project.

Hoe nu verder?

Mocht je geïnteresseerd zijn, dan nodigen we je van harte uit om een synopsis van één A4 in te leveren waarin je de volledige verhaallijn (dus geen teaser) van jouw voorstelling zo helder en concreet mogelijk uiteenzet. Je mag eventueel meerdere pitches indienen. We ontvangen jouw A4 uiterlijk zondag 31 maart via info@scala-amsterdam.nl

Wat is de vergoeding? 

Met de makers waarvan onze selectiecommissie denkt dat hun gepitchte voorstellingen op dit moment het beste aansluiten bij Scala, gaan we graag de volgende fase in. Die bestaat uit een gesprek over de synopsis en een opdracht tot het schrijven van het daadwerkelijke script. De vergoeding bedraagt €500,- (excl. btw) per script. 

Voor vragen kan je bellen met Tessa via 020-7793306 of mail haar.
Heel veel dank voor je interesse en we zien jouw synopsis graag tegemoet.

bottom of page